Hoe kun je gelukkig zijn?

Trouwvideograaf

Terwijl de avond vordert, verlies je je in de kleinste details van de trouw videograaf– wie zal er nog meer zijn? – wanneer je oren een bekende stem opvangen – onverklaarbaar, je bent weer bij! Zeker, dit is al die tijd dezelfde stem geweest, en je wilde hem al die tijd uit je hoofd bannen, maar je merkt dat je daar niet toe in staat bent; De stem die uit je handen komt, verstomt als de zee;En  l die tijd stroomt je bloed naar je gezicht. Denkend dat het ontsnapt was, aarzel je een seconde voor je je gedachten rond de mogelijkheid wikkelt. Ja, dit is – Michael Jackson werd gedumpt,  niemand merkte het op, en Hij was alleen, toen gedumpt, en was weer alleen, maar nu was ze weer samen met Hij! Hoe walgelijk.

Je moet de ongemakkelijke stilte verbreken. Ja, het is de stem van dezelfde man. Hij brak zijn neus. Hij werd ook gedumpt. Hij heeft het moeilijk om uit te vinden hoe hij in beide situaties terecht is gekomen. Een ongemakkelijke stilte volgt, maar dan, merk je – hem! Hij zit in een stoel. Hij is stijlvoller gekleed, maar veel te casual voor wat hij is. Hij zit daar en kijkt je wezenloos aan door je benevelde geest. Haar gezicht verschijnt weer in je blikveld, maar er is geen spoor van andere mensen in het beeld. “Hoe… Hoe kon je mijn favoriete persoon in het leven zijn, terwijl je me verraadde?” vraag je, nauwelijks in staat om een boodschap te vormen. De stem is warm en melodieus, warm en melodieus…. “Het spijt me, ik wou dat ik je vergeten was, maar dat was niet zo. Je was altijd de mooiste vrouw die ik ooit had ontmoet.” Huh? Ze houdt van me?! Hij houdt van mij?! Ik begrijp het niet! Jullie kijken elkaar in totale verwarring aan terwijl je stem afzwakt tot een lukraak gejammer.

“In feite,” zegt hij weer, “ben je altijd de mooiste persoon geweest die ik ooit heb ontmoet.” Je overwoog dit een moment, onzeker, maar je hield van haar. Ze zorgt voor hem. Zo gaat dat met liefde. Waarbij ik denk dat ze niet echt van U hield, als persoon, maar ze geloofde echt dat U van haar hield. Ze wil U bij haar. Hoe prachtig is dat. Ze moet misschien een lange tijd bij U zijn, hoe moeilijk dat ook is, als ze er echt klaar voor is. Je bent nu zo verward en kunt niet beslissen of je teleurgesteld in haar moet zijn, of je moet verheugen bij de gedachte dat je bij haar bent. “… Dan kan ik er maar beter blij mee zijn…” Mislukking. Teleurstelling. Ga verder. Ze glimlacht hartelijk, haar ogen knipperen van moed. Het is een uitdrukking die je nog nooit hebt gezien. Het is alleen schokkend omdat je haar nog nooit hebt zien lachen. Zo bleek, maar toch zo breed en vriendelijk. Het doet je denken aan een blik die je op het gezicht van je vader hebt gezien toen hij instortte net toen je hem het hardst nodig had in een moeilijke periode. Er is een zachte aantrekkingskracht over haar, net genoeg om je aan vast te klampen.

Lees meer

Bedrijfsvideograaf

Fotografie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.