Een korte geschiedenis van een promotievideo

Promotiefilm maken

Hier volgt een goed voorbeeld van een promotie film voor een mobiele afdeling. Een vertegenwoordiger van een consumentenbedrijf werd gevraagd om op een grote beurs een product te promoten. Het belangrijkste verkoopargument was de soepele schrijfwijze van de telefoon. Maar onder alles zat een andere top selling feature: de batterij die lang meegaat en tot vijf keer kan worden opgeladen. Het was een niet te stoppen succes, want grote merken alsSterling, Deloitte, Gizmodo, Bloomberg, Time, een LennyLetter en tal van andere elitepublicaties wilden allemaal het beste videoverhaal. De uitdaging van dit verhaal was om een relatable groep mensen te vinden die we allemaal zouden kennen, en waar we een product van zouden kopen en gebruiken.

Op dat moment werd de geschiedenis van de mobiele telefoon herschreven. Windows Phone bestond maar liefst zeven jaar. Apple had de iPhone niet voor het jaar 2000 gelanceerd, en we moesten dit inkorten tot slechts vier of vijf jaar om aan het quotum te voldoen. Windows Phone was bewust bedoeld om zich te onderscheiden van de massa. Dankzij geweldige promotie op de internetfora was het product voor veel consumenten een held geworden. Het Windows Phone-plaatje hing in de lucht.

De consumentenverkoper was zich ervan bewust dat als hij straks niet met de best mogelijke minuut kwam, hij wel eens een enorme afwijzing zou kunnen krijgen. Hoe meer hij probeerde te laten zien hoe makkelijk de gebruikersinterface was, tot het punt dat hij bereid was om toekomstige Windows Phone gebruikers te laten zien hoe makkelijk de telefoon te gebruiken is, hoe meer hij afgewezen zou worden. “This is Marlin I’ve got here!” De verkoper begon het klassieke Xbox-spel The Lord of the Rings te spelen met zijn op maat gemaakte achtergrondmuziek. Net zoals hij in het verleden had gedaan, zette de verkoper de muziek aan, en de muren van zijn kantoor begonnen te glinsteren met een bovenlicht..

De resonerende golflengte golf van het glas in zijn spraak gaf het gevoel van een roepend licht van een enkele planeet. De muziek begon te vervagen en plotseling zat de buitenlandse verkoopvertegenwoordiger van Microsoft op een witte stoel, terwijl hij in staat was zijn lichaam te bewegen, voor een zwart scherm. De machine hing aan een plafond. Een zwevende boog omhulde de controller en nog meer verwarring in het publiek. “Holy no,What the hell, Is this a video game or a joke?” Het bureau naast het promotievideo-complex waaide weg en viel op de grond. “Dat was een videogame, net als Mass Effect. Met Kinect. En Microsoft. “The Win in All: The Revolution is een interactieve presentatie van wat Amerikaanse politiek werkelijk is. Met een fictief debat tussen Hilary Clinton en Donald Trump, gaat dit spel over de koopwaar van macht, is wat het werkelijk is. Het is een spel dat je altijd en overal kunt spelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.